FollowRSSTwitter

De laatste zondagmiddag is voor iedereen


‘Oma, wat doe ieje dan hier?’

Op zondagmiddag, als alle mensen nog in de feeststemming zijn, is het tijd voor de afsluiting van de ponyweek. ‘Het is een gezellige middag voor jong & oud,” zeggen Ceciel Ruiter, Frank Koerkamp en Sanne Lorkeers over de zondagmiddag van de ponyweek. Dat blijkt ook wel uit het programma.

De zondagmiddag begint namelijk met een oldtimer toertocht, waarvoor een route door de omgeving is uitgezet. Oude brommers, solexen, trekkers en vrachtwagens mogen allemaal mee doen.
Er is een fietstocht voor het hele gezin. En ook Heeten’s got Talent. Een talentprogramma voor kinderen van de basisschool. Ook dit jaar komen er weer veel verschillende leuke acts langs: circus en playbackacts, voetbalkunstjes, acrobatiek, je kunt het zo gek niet bedenken. Heeten’s got Talent wordt gevolgd door Kids-& Teenagertime. Leuke, uitdagende activiteiten zoals o.a. superglijbaan, snelheidsdoel, mini-zeskamp, springkussen, schminken, ballenbad en kratstapelen, met medewerking van de Juventa.

Om 15.00 is het tijd voor de defilé van de Oldtimer toertocht. ‘De voertuigen worden ontvangen met fanfaremuziek,” vertelt Ceciel Ruiter. “De verschillende programmaonderdelen komen samen, en dan barst het feest los.”

Dat doet het ook zeker. Want alle mensen komen samen op het plein en om 15.30 is het tijd voor het Oktoberfest. Met Heidi’s, lange tafels, bierpullen en natuurlijk Schlagermuziek. Het feest vindt weer plaats op het plein en in een gezellig aangeklede tent.Bij het Oktoberfest geldt ook het motto ‘van piepjong tot stokoud weer’. De organisatie moet lachen als ze het hebben over een voorval van een aantal jaren geleden. ‘Een jongen keek verbaasd om en riep: ‘oma wat doe ieje dan hier?’ “En dat is waar de zondagmiddag om draait,” zegt de organisatie. “Het moet een leuke middag voor iedereen zijn. Je zou echt kunnen zeggen dat het van kinderwagen tot rollator is.”


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail